Pages - Menu

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Γιώργος: Μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

του Γιάννη Μακρυγιάννη

Μία ολοκληρωμένη πρόταση, με οκτώ σημεία, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους μετανάστες, παράνομους και μη, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε μία κίνηση με προφανή στόχο να αντιπαραθέσει τη δική του πολιτική απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τα φοβικά σύνδρομα και τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλεί η παρουσία των ξένων στη χώρα μας.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος ότι «πέντε χρόνια τώρα, είναι ανύπαρκτη η πολιτική της ΝΔ για την μετανάστευση, τον πολιτικό πρόσφυγα και την παράνομη μετανάστευση. Tην ίδια ανυπαρξία πολιτικής παρουσίασε η ΝΔ και το ‘90-‘93, με ανάλογα τα προβλήματα ανομίας στην χώρα. Η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, είναι μία ακόμα απόδειξη της κατάρρευσης μιας ευνομούμενης πολιτείας στη χώρα μας, που να εγγυάται αρχές, κανόνες, διαδικασίες διαφανείς για όλους».

Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον Άγιο Παντελεήμονα, την Ομόνοια, την Πάτρα και αλλού, προειδοποιώντας ότι «δεν πάει άλλο. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Οι πολιτικές της ΝΔ βασίζονται, κατά τον κ. Παπανδρέου, στη μισαλλοδοξία και στον ρατσισμό, και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, και ως κυβέρνηση, και σήμερα ως αντιπολίτευση, έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου της μετανάστευσης, της πολιτικής προσφυγιάς και της λαθρομετανάστευσης».

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ συνοψίζεται στα ακόλουθα σημεία:

1. Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.

2. Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.

3. Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών – και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.

4. Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ.

5. Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες. Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

6. Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.

7. Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

8. Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται – με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου