Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Προβάδισμα του ΟΧΙ σε νέα δημοσκόπηση

..

Προβάδισμα του ΟΧΙ σε νέα δημοσκόπηση

Σαφές προβάδισμα του ΟΧΙ δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου, καταμετρώντας δηλαδή και τις ψήφους πολιτών με τις τράπεζες κλειστές.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα προηγείται από το μνημονιακό ΝΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα: 51,5% λένε ΟΧΙ, 37% ναι ενώ το 11.5%  δηλώνει αναποφάσιστο.

Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα είναι επίσης εντυπωσιακό καθώς το 90% δηλώνει ότι θα συμμετάσχει.

Επίσης μόνο το 20% εκτιμά ότι οι δανειστές ήθελαν να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του ΧΩΝΙ.gr βάσει του υπόλοιπου ερωτηματολογίου, οι περισσότεροι πολίτες κρίνουν ότι είναι σωστή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενώ η σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων κρίνει ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Θεσμούς ήταν ένας έντιμος συμβιβασμός.

Στην ερώτηση ποια ήταν η επιδίωξη των δανειστών στη διαπραγμάτευση, οι μισοί κρίνουν ότι είχαν στόχο να ρίξουν τη κυβέρνηση Τσίπρα ή να δώσουν ένα τιμωρητικό παράδειγμα σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου με έντονα οικονομικά προβλήματα.

Η δημοσκόπηση συνοδεύεται και από γκάλοπ πρόθεσης ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρή πτώση στη δύναμη του ενώ πτώση... καταφέρνει να έχει και η ΝΔ του Σαμαρά. Οι ΑΝΕΛ παραμένουν σταθεροί στα ποσοστά τους (όπως και το Ποτάμι) ενώ ΠΑΣΟΚ, κκε, Χρυσή Αυγή έχουν πτώση.

http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: