Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Στη φόρα όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαιδεύονταν» από ΔΝΤ και Κομισιόν!


Τώρα ήρθε και η επίσημη αποκάλυψη από τον Παναγιώτη 
Ρουμελιώτη στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο
 χρέος...
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και «εκπαιδεύονταν» για να προβάλλουν αποτελεσματικά(!) τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι ανάλογα σεμινάρια διενεργεί και η Κομισιόν, ενώ
μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια ανέφερε ότι δημοσιογράφοι..  τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.
Ο Ρουμελιώτης επισήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ Τζέρυ Ρέϊς.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν τα «σεμινάρια» του ΔΝΤ.
Ο Ρουμελιώτης ακόμη αναφέρθηκε και σε ομάδα καθηγητών οικονομολόγων οι οποίοι με λυσσαλέο τρόπο και σαθρά επιχειρήματα προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Και αυτήν την κατηγορία ο Ρουμελιώτης την ενέταξε σε εκείνους που υπηρετούσαν σκοπιμότητες των αφεντικών τους.
Λυσσομανούν τα ΜΜΕ
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα του χρέους.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο» κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος όπως λέει η πρόεδρος της Βουλής το ομολογεί στο βιβλίο του. «Τα ΜΜΕ σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης, και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής.
Το   Διεθνές Νομισματικό ΤΑΜΕΙΟ ΕΧΕΙ προσλάβει τις Εταιρείες Hill & Knowlton και Euro RSCG και ΑΜΟ, για να επικοινωνήσει το μήνυμά του στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Hill & Knowlton θα διαχειρίζεται τις επικοινωνίες του ταμείου στη Μέση Ανατολή και την Ασία και η Euro RSCG για να χειριστεί την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Οι δύο συμβάσεις ανέρχονται μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων δολλαρίων! Η Euro RSCG θα παρέχει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων και στήριξη στον Dominique Strauss-Kahn, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ το Σεπτέμβριο … >>. Για τη συνεργασία αυτή διαβάστε επίσης το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του  mediapart.fr εδω  
Η κατάθεση Φλέσσα στη Βουλή το 2010
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Κατ ‘αρχήν και απ’ ό, τι έγραψαν, είστε σύμβουλος στην προσπάθεια που κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να περάσει την καμπάνια για την Ελλάδα?
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): . Να το εξηγήσω και αυτό, κύριε Καμμένο, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ρωτάτε
Το Διεθνές Νομισματικό ΤΑΜΕΙΟ ζήτησε Από ΜΙΑ Εταιρεία που συνεργάζεται ΣΤΗΝ Ευρωπη ΚΑΙ λέγεται «Euro RSCG» -είναι μία παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας- να επιλέξει ένα συνεργάτη στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνεται αυτό που λέμε «μέσων παρακολούθησης», δηλαδή να παρακολουθούμε τι γράφουν τα μέσα ενημέρωσης για τα θέματα τα οποία άπτονται της ατζέντας της Τρόικας -γιατί δεν ήταν μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- και να γίνεται ένα ημερήσιο έκθεση στα αγγλικά. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, μας προσέγγισε η «Euro RSCG», ΜΕ ΤΗΝ οποία κάναμε ΤΗ Συνεργασία
ΚΑΙ ΜΙΑ πρόσθετη ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η οποία μας ζητήθηκε κάποια ΣΤΙΓΜΗ που ΟΙ Εκπροσωποι Της Τρόικας -μετά ΤΗΝ Υπογραφή ΤΟΥ μνημονίου- θέλησαν ΝΑ επικοινωνήσουν ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ Ενημέρωσης, ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη «Μεγάλη Βρετάνια» για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ.
Νομίζω ότι δεχθήκαμε και κάποια άλλα αιτήματα από έντυπα, εφημερίδες και τηλεοράσεις που έλεγαν «κλείστε μας ραντεβού να μιλήσουμε με το ΔΝΤ ».
Εμείς προωθούσαμε όλα αυτά τα αιτήματα στους ανθρώπους αυτούς -οι οποίοι δεν ξέρω αν ήταν και όλοι του ΔΝΤ ή τι ακριβώς ήταν, γιατί εγώ δεν τους είδα ποτέ- και οι άνθρωποι αυτοί επέλεγαν ποιον θα δουν και πώς θα τον δουν, κάνοντας τις δικές τους επαφές. Εμείς δεν είχαμε κάποια σχέση.
Αν θυμάμαι καλά, αυτή η συνεργασία διεκόπη πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες, διότι θεώρησαν ότι δεν χρειάζονται περισσότερο αυτό το παρακολούθησης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήταν, δηλαδή, μέχρι να υπογραφεί το μνημόνιο? ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Όχι . . ΚΑΙ ΔΥΟ περίπου εβδομάδες Μετα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Πόσα χρήματα έχετε πάρει γι ‘αυτή τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο? Πόσα χρήματα πήρε η εταιρεία σας? ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας ): Δεν το γνωρίζω. Σίγουρα, όμως, μπορώ να σας δώσω μία τάξη μεγέθους, για να μη φανεί ότι αποφεύγω την απάντηση. Η πρακτική σ ‘αυτού του είδους τις συνεργασίες είναι ότι βγάζεις το χρόνο απασχόλησης της ομάδας έργου σε εργατοώρες και τη χρεώνεις επί κάποιο ποσό. Αυτό το ποσό σπανίως περνάει τα 10.000 το μήνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Με τη SIEMENS, όμως, είχατε μία σύμβαση με βάση την οποία εισπράττατε 66.000, για να δημιουργείτε κλίμα και να γίνεται το δακρύων. Ναι ή όχι? ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας) : Όχι, κύριε Καμμένο. Αρχήν Κατ ‘, δεν είχαμε καμμία σύμβαση για να κάνουμε οποιουδήποτε είδους δακρύων για λογαριασμό της SIEMENS ή για λογαριασμό οποιασδήποτε άλλης εταιρείας. Δεν σας απάντησα για τις 66.000.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ :. Απαντήστε μου ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Σας είπα για το δακρύων που αναφερθήκατε. Οι συναλλαγές μας με τη SIEMENS κατ ‘Έτος ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ που συνεργαστήκαμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Θα σας παρακαλέσω, όταν μας λέτε SIEMENS, θα αναφέρεστε στο συγκρότημα SIEMENS, στη SIEMENS Ελλάδος, πιθανώς στη SIEMENS Γερμανίας, στη Nokia Siemens ΔΙΚΤΥΟ στη Γερμανία ή στη Βουλγαρία … ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Δεν ξέρω για τη Nokia Siemens ΔΙΚΤΥΟ, γιατί είναι άλλη εταιρεία.

Θα ανοίξουν τους λογαριασμούς ελλήνων δημοσιογράφων;

Μορφή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της Μαφίας έχει αρχίσει να προσλαμβάνει η κόντρα Ελλάδας και πιστωτών, καθώς δεν εξελίσσεται μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή με τους υπουργούς Οικονομικών, τις διαπραγματευτικές ομάδες και τους ηγέτες αλλά και στα παρασκήνια όπου πρωταγωνιστούν οι εκπρόσωποι των Media.
«Παπαγαλάκια», «κλακαδόροι» και προβοκάτορες αποδεικνύεται, ότι έχουν συγκεκριμένο ρόλο, εκπαιδεύονται γι’ αυτόν και εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Την κουρτίνα σε αυτά τα παρασκήνια τράβηξε στη Βουλή ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ,  οΠαναγιώτης Ρουμελιώτης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου χρέους, ότι ΔΝΤ και Κομισιόν εκπαίδευαν –και προφανώς συνεχίζουν- δημοσιογράφους ώστε να περάσουν την άποψή στην ελληνική κοινή γνώμη, ποδηγετώντας την εκάστοτε κυβέρνηση.
Όπως υποστήριξε μάλιστα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης υπάρχουν και τα ονόματα αυτών που..
έχουν συμμετάσχει σε συγκεκριμένα σεμινάρια, τα οποία έχει ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ετσι αποκαλύπτεται και επιβεβαιώνεται μια ακόμη θεωρία συνομωσίας που θέλει τους δημοσιογράφους και τα media να αποτελούν εκφραστές «παπαγαλάκια» αλλότριων συμφερόντων, υποσκάπτοντας τις θέσεις της κυβέρνησης και αποδυναμώνοντας τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.
Nέα τροπή
Η ανάδειξη του θέματος τώρα μέσα από την κατάθεση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Επιτροπή χρέους της Βουλής, ενώ αυτά τα γνώριζε από το 2010 και ενώ έχει καταθέσει για παρόμοια ζητήματα και στις δικαστικές αρχές είναι ενδεικτική της νέας τροπής που παίρνουν οι εξελίξεις.
Με δεδομένο ότι ο Ρουμελιώτης αποτελεί πλέον στενό συνεργάτη της νέας κυβέρνησης, λειτουργώντας ως δίαυλος επικοινωνίας με ξένους θεσμικούς, πολιτικούς, τραπεζίτες και άλλους παράγοντες, η κατάθεση-βόμβα στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής είναι προφανές ότι αποτελεί μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες.
Αν και επί των περισσοτέρων θεμάτων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης επικαλέστηκε τη ρήτρα εμπιστευτικότητας εν τούτοις αποκάλυψε τα μυστικά σεμινάρια σε δημοσιογράφους, αποδεικνύοντας ότι ο στόχος της κατάθεσης ήταν συγκεκριμένος.
Η παρέμβαση του ΣΔΟΕ
Ενδιαφέρον έχει όμως καθ η απόφασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ζητήσει τα ονόματα των Δημοσιογράφων από τον επικεφαλής Δημοσίων σχέσεων του Ταμείου, Τζέρι Ράις, έργο που ανέλαβε βουλευτής μέλος της Επιτροπής.
Αν τελικά αυτά τα ονόματα των δημοσιογράφων φτάσουν στη Βουλή, όσον αφορά το ΔΝΤ, τότε ενδιαφέρον θα έχει να ζητηθούν και τα αντίστοιχα από την Κομισιόν και μάλιστα για ολόκληρη την τελευταία 10ετία, καθώς και αυτά των εκδοτών που φαίνονται λήπτες απευθείας κοινοτικών κονδυλίων χωρίς επενδυτικά σχέδια ή με υποτυπώδη.
Τότε το ΣΔΟΕ θα πρέπει να ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εμπορικές τράπεζες να ανοίξουν τους λογαριασμούς Ελλήνων δημοσιογράφων τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, ενώ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και η πανίσχυρη ευρωπαϊκή υπηρεσία Moneyval.
Η κυβέρνηση όμως δεν αναμένεται να φτάσει σε αυτό το σημείο καθώς το μήνυμα που στέλνει είναι εύληπτο και σαφές όπως γνωστοί-άγνωστοι είναι και οι παραλήπτες.
Αντίστοιχο μήνυμα έχει κατά καιρούς στείλει σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και εκδότες ο ισχυρός άνδρας των Media της χώρας, Σταύρος Ψυχάρης, γράφοντας το «κρείττον σιγάν».
http://www.propaganda.net.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: