Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ελάτε γιατί χάνουμε την υπομονή μας

Οι δήμαρχοι Αν. Ολύμπου, Λιτοχώρου και Δίου καλούν επειγόντως τον Μαγκριώτη στην Πιερία.
Χαράματα της Πέμπτης, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και περιφρουρούμενη από περιπολικά της Αστυνομίας, για τον φόβο των Ιουδαίων (των κατοίκων που διαμαρτύρονται), ξεκίνησε ξανά.. η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τις εργασίες κατασκευής των πλευρικών διοδίων στη Λεπτοκαρυά. Οι ξεθεωμένοι, από το συνεχές καψόνι της εταιρείας, κάτοικοι δε φάνηκαν στον κόμβο, οι δήμαρχοι της νότιας Πιερίας, όμως, καλούν επειγόντως τον Μαγκριώτη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

vasiko_5 
Σε επιστολή τους προς τον υφυπουργό Υποδομών, οι δήμαρχοι Αν. Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης, Λιτοχώρου Αθανάσιος Τσιφοδήμος και Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, τον εγκαλούν για αθέτηση της υπόσχεσής του να έρθει στην Πιερία και τον προειδοποιούν πως κάτοικοι και φορείς της Πιερίας θα χάσουν την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους προς τους αρμόδιους της πολιτείας και θα επέμβουν δυναμικότερα, αφήνοντας να εννοηθεί προφανώς ότι θα προχωρήσουν ακόμη και σε αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι έχουν περάσει δέκα μέρες από τότε που δήμαρχοι, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων του νομού επισκέφθηκαν τον κ. Μαγκριώτη, στην Αθήνα, αποσπώντας του τη δέσμευση να έρθει και να δει επιτόπου τα προβλήματα, αλλά ο υφυπουργός, παρότι τις τελευταίες μέρες γυρόφερνε την περιοχή (βρέθηκε σε Θεσσαλονίκη, και προχθές στη Λάρισα) δεν εμφανίστηκε στην Πιερία. Όπου, το κλείσιμο του κόμβου της Λεπτοκαρυάς από την ΑΙΓΑΙΟ και η εκτροπή των οχημάτων στο ανύπαρκτο παράπλευρο οδικό δίκτυο στην περιοχή (που περνά μέσα από ρέματα) είναι εξόχως επικίνδυνα τις μέρες αυτές της συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης.

Το ακριβές κείμενο της επιστολής των τριών δημάρχων έχει ως ακολούθως:
«Στην πρόσφατη συνάντηση των φορέων της Πιερίας με τον υφυπουργό Υποδομών στην Αθήνα, υπήρξε η διαβεβαίωση από την πλευρά του κ. Μαγκριώτη ότι θα επισκεφτεί την Πιερία για να ενημερώσει τους φορείς σχετικά με τα διόδια στη Λεπτοκαρυά, καθώς και τα παράλληλα έργα που θα κατασκευαστούν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Αντί αυτού όμως, η εταιρία Αυτοκινητόδρομος ΑΕ ξεκίνησε την κατασκευή των παράπλευρων διοδίων χωρίς ο υφυπουργός να επισκεφτεί την Πιερία όπως δεσμεύτηκε και να ενημερώσει τους φορείς και τους αρμόδιους σχετικά με την εξέλιξη του θέματος.
Οι δήμαρχοι της νότιας Πιερίας, εκπροσωπώντας τους κατοίκους της περιοχής, διαμαρτύρονται έντονα προς τον υφυπουργό για την αθέτηση της συμφωνίας και τον καλούν να επισκεφτεί άμεσα την Πιερία για να δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις σχετικά με τη λειτουργία των διοδίων και τα παράλληλα έργα.
Οι δήμαρχοι δηλώνουν πως ομιλούν μόνο με εκπροσώπους της πολιτείας και όχι της εταιρίας.
Αναμένουν άμεσα την παρουσία του κ. Μαγκριώτη στην Πιερία, διαφορετικά οι κάτοικοι και οι φορείς της Πιερίας θα αθετήσουν και αυτοί την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους προς κάθε αρμόδιο και θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: