Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στην ALPHA BANK Κατερίνης


Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010
Δυο σεσημασμένοι έλληνες, «ημεδαποί» όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της η Αστυνομία, είναι οι δράστες της προχθεσινής ληστείας στην ALPHA BANK, η οποία εξιχνιάστηκε λίγες...
ώρες μετά τη διάπραξή της, με τη σύλληψη τους ενός εκ των δύο δραστών.
Οι δύο δράστες ηλικίας 25 και 24 ετών, οι οποίοι είναι κάτοικοι Αχαρνών Αττικής, τη Δευτέρα το μεσημέρι λήστεψαν την ALPHA BANK παίρνοντας λεία 39.085 ευρώ. Συγκεκριμένα ο 25χρονος με την απειλή πιστολιού αφήρεσε τα χρήματα και αμέσως μετά επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα μαζί με τον συνεργό του προσπαθώντας να διαφύγουν.
Τους ληστές αρχικά εντόπισαν και καταδίωξαν περιπολούντες αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, αλλά οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν από άνδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Μαγνησίας και Φθιώτιδας να κινούνται επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση την Αθήνα, καταφέρνοντας για δεύτερη φορά να διαφύγουν της σύλληψης, συνεχίζοντας το ταξίδι τους για την Αθήνα.
Τελικά, ο ένας εκ των δύο δραστών (ο συνεπιβάτης της μηχανής) συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θηβών, (οι οποίοι είχαν ενημερωθεί σχετικώς για την κατεύθυνση των δύο ληστών), όταν τους αιφνιδίασαν στα διόδια της περιοχής. Ο οδηγός της μηχανής κατάφερε να διαφύγει, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα και αναζητείται, όπως προφανώς και ένα σημαντικό μέρος της λείας.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, (ο οποίος προσήχθη στην Υπηρεσία Ασφαλείας Κατερίνης και αναγνωρίστηκε από Αστυνομικούς της) βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό των 18.075 ευρώ.
Ο δράστης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: