Pages - Menu

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Βαγγέλης «αδειάζει» Κώστα Ο Β. Μεϊμαράκης ζητεί πρωτοβουλίες από τον Καραμανλή εδώ και τώρα

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr

Η χθεσινή παρέμβαση  του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε ταχυπαλμία  στους επιτελείς του Μαξίμου και της Ρηγίλλης,  καθώς συνδυάστηκε με  τις πιέσεις που ασκούνται  στον Πρωθυπουργό για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες και ερμηνεύθηκε ως  «προειδοποιητική βολή» από την πλευρά του  υπουργού Άμυνας
Σε περίοδο «ψυχρού πολέμου» εισέρχονται οι σχέσεις του Ευάγγ. Μεϊμαράκη με Μαξίμου και Ρηγίλλης, όπως αποκαλύπτεται από την ηχηρή παρέμβασή του, με την οποία αποστασιοποιείται από την επίσημη κυβερνητική και κομματική γραμμή για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν αυτή την ώρα τη Ν.Δ.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητεί- ουσιαστικά- πρωτοβουλίες από τον κ. Καραμανλή εδώ και τώρα, καθώς θεωρεί επιβεβλημένες τις αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές. Παρέχει πολιτική κάλυψη στον Γ. Μανώλη, ενόσω ο βουλευτής προχωρεί σε διαδοχικά χτυπήματα και αντιμετωπίζεται ως «ξένο σώμα» από Μαξίμου και Ρηγίλλης. Παράλληλα διαφοροποιείται και από τις φωνές που, με τις ευλογίες του κομματικού επιτελείου, ζητούν την απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. όσων εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. Ο υπουργός Άμυνας τάσσεται ανοικτά κατά των αποκλεισμών, υποστηρίζοντας ότι όλους τους βουλευτές που ήταν εκλεγμένοι «πρέπει να τους κρίνει ο λαός».

Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε ταχυπαλμία στους επιτελείς του Μαξίμου και της Ρηγίλλης, καθώς συνδυάστηκε με τις πιέσεις που ασκούνται στον Πρωθυπουργό για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες και ερμηνεύθηκε ως «προειδοποιητική βολή» από την πλευρά του υπουργού Άμυνας. Με αφορμή τη στήριξη στον Γ. Μανώλη, συνεργάτες του Κ. Καραμανλή εξέφραζαν την ενόχλησή τους αναφέροντας ότι «δεν είναι κατάλληλη στιγμή για διαφοροποιήσεις» και διαμήνυαν ότι ο ίδιος ο βουλευτής Αργολίδας έχει, ουσιαστικά, «θέσει εαυτόν εκτός κόμματος».

Τα μηνύματα δυσφορίας
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εξάλλου, πολλοί συνέδεσαν τη χθεσινή παρέμβαση Μεϊμαράκη με το πρόσφατο γεύμα που είχε, με δική του πρωτοβουλία, με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο - μια συνάντηση που έλαβε πολιτικές διαστάσεις και είχε επίσης ερμηνευθεί ως μοχλός πίεσης, ώστε να αναληφθούν από τον Πρωθυπουργό πολιτικές πρωτοβουλίες. Τα μηνύματα δυσφορίας του κ. Μεϊμαράκη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και του κόμματος είχαν καταγραφεί και προεκλογικά. Ο υπουργός είχε κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στη Βουλή, τονίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί. Με στόχο να αναδείξουν τη διάσταση με το κομματικό επιτελείο, συνομιλητές του αναφέρουν ότι δεν είχε ενταχθεί στον κεντρικό προεκλογικό σχεδιασμό της Ρηγίλλης και τονίζουν ότι ο υπουργός έχει δικαιωθεί σήμερα και για επιμονή του να αλλάξει ο εκλογικός νόμος πριν από τις εκλογές του 2007- μία ακόμη πρόταση που δεν είχε προκρίνει ο Κων. Καραμανλής.

«Παρών» για γραμματέας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας χθες το πρωί στο Μega ουσιαστικά δήλωσε «παρών» για τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ. Όταν ρωτήθηκε εάν επιθυμεί να επιστρέψει στη Ρηγίλλης, ανέφερε ότι «θα πάει όπου του ζητήσει ο Πρωθυπουργός» και άφησε να εννοηθεί ότι η ανασυγκρότηση του κόμματος είναι στις επιδιώξεις του και θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση για να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντα του γραμματέα. Αρκετοί στη Ν.Δ. άλλωστε εξέλαβαν και ως «σινιάλο» για την επιστροφή στη Ρηγίλλης την πολύωρη παραμονή του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος το βράδυ των ευρωεκλογών και τις συνεχείς δηλώσεις με τις οποίες προσπαθούσε να ανυψώσει το ηθικό των γαλάζιων ψηφοφόρων. Η έντονη παρουσία του κ. Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης το βράδυ της ήττας, είχε ερμηνευθεί από βουλευτές και στελέχη ως «μομφή» προς το κομματικό επιτελείο, το οποίο - όπως λένε- «έπρεπε να βγει μπροστά».

«Να προβληματιστούμε...»
Ιδιαίτερη αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε χθες ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης με τις θέσεις του για τον Γ. Μανώλη, αλλά και την τύχη των βατοπεδινών βουλευτών και του Αρ. Παυλίδη. Αγνοώντας την επίσημη θέση της Ν.Δ. που ρίχνει τον βουλευτή Αργολίδας στην πυρά, ο υπουργός τόνισε ότι «αρκετά από αυτά που λέει ο κ. Μανώλης τα τεκμηριώνει» και πως «καταθέτει κάποιες προτάσεις που δεν είναι για πέταμα...». «Πρέπει να προβληματιστούμε- και έχετε δει ότι πολλές από αυτές στο παρελθόν έχουν γίνει αποδεκτές» πρόσθεσε με έμφαση, παραπέμποντας ουσιαστικά σε αλλαγές που επήλθαν στο Ασφαλιστικό υπό την πίεση Μανώλη ή την κρατική συμμετοχή στο έργο ύδρευσης της Αργολίδας, για το οποίο ο βουλευτής είχε συγκρουστεί και με την συνυποψήφιά του Έλσα Παπαδημητρίου. Κατέστησε σαφές, πάντως, ότι με άλλες προτάσεις του κ. Μανώλη, όπως τη διάλυση της Ν.Δ. και τη δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς, διαφωνεί ριζικά και αυτό έχει καταγραφεί από την περίοδο που αντίστοιχη πρόταση είχε υποβάλει ο Π. Τατούλης.

Πάντως κομματικά στελέχη που βρίσκονται σε επαφή με τον υπουργό, εκτιμούσαν ότι οι παρεμβάσεις του κ. Μεϊμαράκη θα συνεχιστούν και θα γίνουν πιο έντονες όσο θα στενεύουν τα περιθώρια ανάκαμψης της κυβέρνησης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
θεωρεί επιβεβλημένες τις αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές, ενώ παρέχει πολιτική κάλυψη στον Γ. Μανώλη

Στήριξε βατοπεδινούς, Παυλίδη, βολές κατά του Θ. Ρουσόπουλου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ βατοπεδινούς και τον Αρ. Παυλίδη, που επίσης «καίνε» τη Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης κινήθηκε αντίθετα στο ρεύμα που έχει διαμορφωθεί στη Ν.Δ. και ακολουθούν τα περισσότερα κορυφαία στελέχη, ζητώντας αποκλεισμούς από τα ψηφοδέλτια. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει λίστα, ώστε να υπάρχει κεντρική επιλογή, πιστεύω ότι μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και δεν πρέπει να τους στερήσουμε το δικαίωμα να κριθούν από τους πολίτες», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας, διαχωρίζοντας σαφώς από τη θέση αυτή τον Θόδ. Ρουσόπουλο, καθώς έκανε λόγο για «βουλευτές που έχουν εκλεγεί με σταυρό». Εκτίμησε δε, ότι εάν ο πρώην υπουργός Επικρατείας είχε παραιτηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, η Ν.Δ. ίσως να είχε καλύτερες εκλογικές επιδόσεις. Συνομιλητές του υπουργού Άμυνας, εξάλλου, συνέδεαν την αρνητική θέση του για αποκλεισμούς από τα ψηφοδέλτια και με την καθίζηση που υπέστη η Ν.Δ. στις ευρωκάλπες. «Στις εθνικές εκλογές δεν θα υπάρχει περιθώριο για εσωκομματικές ρήξεις που θα διχάσουν και τις τοπικές οργανώσεις. Δεν θα έχουμε την πολυτέλεια ούτε για μία χαμένη ψήφο» έλεγαν χαρακτηριστικά και προσέθεταν ότι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, «μόνο με δική τους απόφαση μπορούν να βρεθούν κάποιοι εκλεγμένοι βουλευτές εκτός ψηφοδελτίων»
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αιχμές Καραμανλή για Μανώλη και ΛΑΟΣ «Όχι» σε πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό «Δεν κρατάμε κανένα στη ΝΔ με το ζόρι»

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Ιουνίου 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Καραμανλής: «Στη ΝΔ δεν κρατάμε κανένα με το ζόρι»

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών αλλά και ανασχηματισμού διέψευσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, απαντώντας έτσι εμμέσως στα στελέχη που το τελευταίο διάστημα ζητούν –και δημοσίως- δραστικές κινήσεις από το Μαξίμου. «Δεν χωρούν κινήσεις εντυπωσιασμού», τόνισε ο κ. Καραμανλής και έκλεισε για μία ακόμη φορά την πόρτα της συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, δηλώνοντας ότι οι διαφορές της ΝΔ με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη είναι αγεφύρωτες.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την προαναγγελία παραίτησης του Γιάννη Μανώλη: «Στη ΝΔ», είπε, «δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι, είναι δικαίωμα του καθενός να παραιτηθεί ακόμη και να άρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του».

Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα προτείνει ξανά τον Κάρολο Παπούλια για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ για το ενδεχόμενο να προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ προσφυγή στις κάλπες το Μάρτιο του 2010 είπε ότι «ο θεσμος του Προεδρου της Δημοκρατιας δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Για τη λαθρομετανάστευση

Όσον αφορά το θέμα της λαθρομετανάστευσης, για το οποίο η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποσπάσει «χειροπιαστή» βοήθεια από την Ε.Ε., ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι πρόκειται για «κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα» και ζήτησε τη λήψη «έκτακτων μέτρων χωρίς καθυστέρηση». Ως προς τα αποτελέσματα της συνόδου στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρωθυπουργός εμμέσως παραδέχτηκε την απροθυμία των περισσοτέρων εταίρων να συναινέσουν σε συγκεκριμένα μέτρα. «Επιμείναμε μαζί με άλλους εταίρους μας του Ευρωπαικού Νότου να υπάρξει ξεχωριστό κεφάλαιο για τη λαθρομετανάστευση στη Μεσόγειο», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. «Βεβαίως, ξέρουμε ότι όλοι οι εταίροι δεν έχουν την ίδια προσέγγιση σε αυτό το θέμα, για την Ελλάδα όμως είναι μια πιο τις πιο σημαντικές προτεραιότητες».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ - ΡΙΠΕΣ του "ΚΡΑΧΤΗ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΛΛΕΙΨΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΚΛΕΙΣΤΟΥ INTERNET
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΛΑΣ
- (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ)


Είμαι συνδρομητής της TELLAS εδώ και 8 μήνες. Έχω τέσσερις γραμμές τηλεφώνου εκ τω οποίων οι τρείς και με σύνδεση INTΕRNET. Από την αρχή των συνδέσεων είχαμε έντονα προβλήματα, όπως διακοπών στην ομιλία, γραμμή δικτύου που σέρνεται. Διακοπές πάμπολλες εδώ στην Κατερίνη, που κρατούσαν μία και δύο ημέρες.
Διαμαρτυρήθηκα πολλές φορές, μάλιστα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι υπάλληλοι της εταιρείας με καθησύχαζαν λέγοντας ότι έως στις 7 Δεκεμβρίου 2008 θα γίνου οι απαραίτητες βελτιώσεις κλπ. Πέρασε ο Δεκέμβρης, έφτασε ο Ιούνιος του 2009 και μία από τα ίδια. Μάλιστα από τις 16 Ιουνίου 2009 έχουμε πάλι διακοπή των γραμμών για 4 μέρες και διήρκησε έως και στις 19 Ιουνίου 2009. Επειδή προτίθεμαι να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου κατά της TELLAS. Παρακαλώ του φίλους του διαδικτύου που είστε πελάτες στην TELLAS και έχετε τα ίδια προβλήματα, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω της ανάρτησης αυτής με μήνυμά σας, για να μπορέσω να έχω ολοκληρωμένη άποψη για προβλήματα που έχετε και εσείς με την εν λόγω εταιρία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)